chapewerken-maesstijn.be

ISOLATIEWERKEN

Vloerisolatie bestaat in verschillende systemen. Je kan kiezen uit:

Isolatieplaten worden afzonderlijk van de chapelaag geplaatst. Het isolerend element zit dus niet in de chape, wat meteen het verschil aangeeft met isolerende chapes. Gebruik je isolatieplaten voor je vloer, dan moet er dus een uitvulchape geplaatst worden om de leidingen in weg te werken.

Vb. geëxtrudeerde polystyreenplaten, polyurethaanplaten of PIR-platen

Voordelen:

Ø     hoge isolatiewaarde of lagere lambdawaarde

Ø     drukvastheid van het materiaal

Ø     vlugge plaatsing

Isolerende chape: het isolerend materiaal is aan de chape toegevoegd. Er is dus geen aparte uitvullaag meer nodig.

Ø     EPS-korrels (niet BENOR-gekeurd) :

onbrandbaar, heeft geluiddempende eigenschappen en is zeer licht (minimale belasting)

Ø     Thermogran super + acoustic :

tegelijkertijd thermische en akoestische isolatie en uitvulling van buizen en leidingen, hoogste akoestische contactgeluidsisolatie en laagste warmtegeleidingcoëfficiënt en is een naadloze isolatie die uiterst gemakkelijk te plaatsen is

Ø     Betopor :

is thermisch heel goed isolerend, is akoestisch isolerend in combinatie met Acoustic Reflex en heel licht (minimale belasting)

Gespoten PUR: wordt gebruikt in de bouw omwille van de superisolerende eigenschappen en handige plaatsing. Je vermijdt met PUR de kost van een uitvulchape en de vloer is meteen ook geïsoleerd.

Voordelen :

Volledig naadloos: De oppervlakte wordt volledig opgespoten met PUR schuim. Hierdoor zullen alle leidingen en buizen mooi ingepakt zijn.

Geen koude bruggen: Het schuim vormt een monoliet geheel, waardoor koude bruggen volledig zijn uitgesloten.

Warmte-isolatie: Het hardschuim is niet alleen efficiënt in het stoppen van de warmteverliezen naar de grond toe, ook het gevoelscomfort wordt aanzienlijk verbeterd. De doorstroming van de koude vanuit de grond naar de vloer wordt door het schuim tegengehouden.

Op iedere ondergrond: Het systeem is praktisch op alle ondergronden toepasbaar en er is een perfecte aansluiting aan muren.

Geen droogtijd: PUR-schuim kan bijzonder snel aangebracht worden. Op minder dan 1 dag is uw vloer perfect geïsoleerd. De droogtijd bedraagt slechts 2 à 3 minuten.

Engergiebesparend: Isoleren draagt bij tot een verminderd energieverbruik. De isolatiewaarde voldoet ruimschoots aan de strengere voorwaarden die worden gesteld binnen de bouwsector.